top of page
bigboo.jpeg

The Big Boo, 2021

Bombina Bombast presenterar

En Tiny Beast Production, Floréal Films och Film i Skåne AB produktion

Regisserad av Emma Bexell och Stefan Stanisic

Skriven och producerad av Emma Bexell

Delvis dokumentär, delvis skruvad saga om två konstnärers misslyckade försök att göra om Ingmar Bergmans Persona i virtual reality.

The Big Boo är en VR upplevelse och en installation som fungerar likt en ritual för att avsluta en destruktiv relation, den mellan de två konstnärerna, Ingmar Bergman och dig som upplever verket. Konstnärerna låter olika karikatyrer av dem själva berätta om sina naiva försök att försöka återskapa en kultfilm i skuggan av det vita manliga geniet.

“The Big Boo är en uppgörelse med bilden av vad en konstnär ska vara. Genom nutida och förlegade former av visuella media ger vi oss in i ett quest: ett existentiellt sökande efter den rena sanningen och de äkta känslorna. Vad finner vi? Ingenting. Småbarn, teknikkrångel och rättighetsproblem kommer i vägen för konsten. Kanske behöver vi acceptera våra tillkortakommanden för att kunna vara helt originella?”

 

En person åt gången bjuds in att delta i verket som visas för första gången i sin helhet. Vi vill inte kalla det premiär för det är mer ett avslut än en början.


Producenter Katayoun Dibamehr och Avi Amar

Associate producenter Catrine Bek och Emilia Thorin

Med: Stephanie Hayes, AZ Kelsey, Elin Rusk, Ester Uddén, Niclas Fransson, Mille Maria Dalsgaard, Alfred Bexell Sandström
FAD: Fredrik Gustafsson
DP: Stefan Stanisic and Victor Bergström
Ljuddesign: Tim Bishop
Scenografi: Svante Back
Costume design: Marcus Olsson and Elias Nyström
Hår och mask: Anna Persson
Produktionsassistent: Niclas Fransson
Nanny: Alva Bexell

Med stöd av Swedish Film Institute, Swedish Arts Council, Skåne Regional Council, City of Malmö, City of Paris, Centre National du Cinéma, FilmCentrum Syd, BoostHBG

 

Tack till: Mille Maria Dalsgaard, Scandinavian Photo, Vitemölla Badhotell, Voosestore, Playoteket, Inkonst, Petra Huisman, Linn Helker Nygren, Daniel Gonzalez Franco.

bottom of page