top of page
hlstrm_ai-026.jpg

THE AI PARTY PEP RALLY: A DIGITAL FESTIVAL (2020) 

The AI Party Pep Rally var ett veckolångt politiskt, kritiskt, kulturellt och lekfullt event som på olika sätt utforskade relationen mellan Artificiell Intelligens och människa. Pep rallyt bjöd på performance, föreläsningar, workshops, ett lajv, DJ-sets, screenings och en läsecirkel–utspritt över olika digitala rum. Tillsammans med AI-partiets språkrör, ett urval av framstående konstnärer och kritiska tänkare, och dig, kära deltagare, skapade AI Partiets första manifest och författa etiska riktlinjer för en bättre och ljusare framtid.

"Ni kanske redan har hört!?–AI-partiet har etablerat ett kontor på Malmö Stadsteater! Syftet är att boosta partiledaren och optimera partiets politiska agenda genom att inhämta oändliga mängder superviktig information från Malmöbor. Vårt parti vill på så sätt hitta perfektionens algoritm som ska generera den perfekta ledaren och den perfekta framtiden. Under vår tid på teatern, kom vi att förstå hur kultur kan fungera som en metod att föreställa sig nya politiska och sociala verkligheter. Vi bestämde oss för att kontakta scenkonstkompaniet Bombina Bombast med förfrågan att organisera ett “kulturellt event som utforskar AI-mänskliga relationer” eftersom dom liksom oss är hängivna mötet mellan människor och teknologi. Vi bad dom att skräddarsy ett kulturellt event med nationell och internationell räckvidd. Bombina Bombast tackade genast ja och kort därpå föddes The AI Party Pep Rally. Tillsammans med Bombina Bombast, och dig kära deltagare, blickar vi åt konst och kultur för att föreställa oss nya vägar mot en annorlunda, bättre framtid. Veckans utmaning, eller uppdrag om du så vill, är att tillsammans författa ett manifest med etiska riktlinjer för att föra partiet framåt. Vi har samlat ett urval av framstående konstnärer och kritiska tänkare för att inspirera, informera och utmana dig. Låt oss tillsammans ta oss an detta spännande uppdrag!"

Deltagare: Ansar Bakir, Ana Stanisic, Brittanie Brown, Bojana Romic, DÆMON, Josefine Hellström, Khamlan Halsackda, Lawrence Lek, Moose Dawa, Revet Scenkonst, Robin Jonsson, Susan Ploetz, Shirin Anlen, The Center for Everything, Tawanda Appiah, Unga Malmö Stadsteater

Producerat av Bombina Bombast med stöd av Kulturbryggan & Nordisk kulturfond

Här hittar du hela programmet och mer info!

https://theaipartypeprally.mailchimpsites.com

Foto: Henrik Hellström 

hlstrm_ai-004
hlstrm_ai-042
hlstrm_ai-024
hlstrm_ai-026
hlstrm_ai-009
hlstrm_ai-041
hlstrm_ai-039
hlstrm_ai-036
hlstrm_ai-030
hlstrm_ai-023
hlstrm_ai-038
hlstrm_ai-027
hlstrm_ai-033
hlstrm_ai-013
hlstrm_ai-040
hlstrm_ai-017
hlstrm_ai-021
bottom of page