top of page
LocalHeroFinal2 mediumkval.jpeg

LOCAL HERO 3: THE MUSICAL, 2022

VIKTIG UPPDATERING / IMPORTANT UPDATE

Med anledning av en covid-drabbad represa kommer allas efterlängtade premiär av "Local Hero 3: The Musical" tvingas skjutas fram till ett senare tillfälle (TBC). Vi kommer däremot behålla lördagen den 22:a januari som ett öppet rep som vi välkomnar publik till. Det öppna repet är gratis och för att anmäla sig går det bra att skicka ett mail till matilda@bombinabombast.com. Ni som redan köpt biljett kommer få en uppdatering från Skånes Dansteater. 

Due to Covid cases during our rehearsal-journey we are having to postpone the anticipated premiere of "Local Hero 3: The Musical" to a later date (TBC). We'll however do an open rehearsal on Saturday, January 22 that we warmly welcome an audience to. The open rehearsal will be for free and to register for it you can send an email to matilda@bombinabombast.com. Skånes Dansteater will be in touch with those of you who've already bought tickets.

De vill rädda världen, men de vill också synas när de gör det. Vad är en pose och vad är verkligt innehåll? Från en sunkig källarlokal i Malmö till Hollywood: i “Local Hero 3: The Musical” har Bombina Bombast blivit sellouts. Rättigheterna till deras kamp mot copyrightlagar har sålts till Amazon, vars CEO Jeff Bezos hyllar Malmös egna superhjältar för sin punkiga edge. I detta nyvunna läge inser de plötsligt att de köpslagit med sin konstnärliga frihet, och i takt med att bankkontot växer så minskar de stora drömmarna. 

 

Men om vi tar det från början, hur hamnade vi ens här? 

 

Begreppet Superhero™ är patenterat av de amerikanska serieförlagen Marvel och DC. I vissa stater i USA är straffet för mord lindrigare än det för otillåten användning av skyddat material. Men vilka lagar kan, eller bör, vi bryta mot för att göra något gott? Var går gränsen för vem vi kan samarbeta med för att nå ut till en större publik? Hur mycket är vi beredda att offra för att rädda världen? 

 

Sedan 2014 har Bombina Bombast utmanat de lagar som skyddar kända och älskade karaktärer, kostymer och storylines. Kampen fortsätter i denna fjärde och sista föreställning i serien om superhjältar och copyrightlagar. I Local Hero 3, till skillnad från de föregående delarna, har samtliga karaktärer vuxit upp och blivit rika, sköna och framgångsrika. De har råd att gå på långa spavistelser och mediterar varje dag för att hantera stressen och livspusslet som “kändis”. Efter hand kommer den ändå fram, den fullkomligt barnsliga, sprittande entusiasmen över att få leka superhjälte. 

 

Från att en gång i tiden ha varit David och Goliat mot strömmen till att idag bära sina Messiaskomplex utanpå kroppen - Local Hero 3 är en skildring av drömmen att få vara med och påverka vår tids hjältar där stagefights varvas med nyskrivna musikalnummer och glittriga koreografier. De stora frågorna som våra hjältar ställs inför är om det är deras egna vilja att underhålla och synas som egentligen är större än den politiska fråga de driver om rättigheter. Frågan är hur långt deras naiva idealism kan ta dem denna gång och om det är möjligt att bryta sig loss från sin egna storyline? 

Regi: Stefan Bexell Stanisic

Text och dramaturgi: Emma Bexell Stanisic 

Skådespelare: Jerk Ohlson Westin, Ronja Svedmark, A.Z Kelsey, Vilde Bodsberg, Anna Asp  

Dansare: Renata Dias Fraga Schroll, Lina Coelho Andersson, Ellinor Carlsson 

Batteria / trumslagare: Batería Malmö (BAM) 

Ljus och videodesign: Jesper Berger 

Illustratör: Karl Johnsson 

Scenografi: Svante Back 

Musik: ELZ

Koreografi: Robin Jonsson & Khamlane Halsackda

Ljud och ljuddesign: Nanna-Karina Schleimann

Producent: Emilia Thorin 

Produktionsassistent: Matilda Tjäder

Streaming: Oscar Steen

XR-design: Shaya Khalil

Mask - design: Richard Szedelyi 

 

Med stöd av:  

Kulturrådet & Malmö Stad

Öppet rep: 
Lördag 22 januari kl. 18:00.

bottom of page