top of page
oscar lilja.jpeg

OSCAR LILJAS FÖRSVINNANDE, 2019

Föreställningen Oscar Liljas försvinnande på Malmö Stadsteater med videodesign av Bombina Bombast.

 

Efter succéer med Cirkeln-böckerna, poddserien De dödas röster och romanen Norra Latin skriver författaren Sara Bergmark Elfgren en helt ny pjäs för Malmö Stadsteater! Hennes författarskap pendlar mellan myt, magi, och vardagsrealism. Oscars Liljas försvinnande är en omtolkning av den skräckromantiska vampyrberättelsen med rötter i klassiker som Dracula och Carmilla.

 

Hösten 1994. Fyra unga människor med konstnärsdrömmar dras in i kretsen kring den gåtfulle och geniförklarade poeten Oscar Lilja. Men priset för att vara Oscars lärjunge är högt, livsfarligt högt. Vänskap och kärlek sätts på prov, gränsen mellan vansinne och verklighet suddas ut. Många år senare försöker de fyra förstå vad som egentligen hände dem. Vem var Oscar Lilja? Och kan ett möte med en person förgifta ett helt liv?

 

Oscar Liljas försvinnande är en föreställning för både unga och vuxna där avancerad teknik, musik och projektioner skapar en suggestiv och skrämmande upplevelse. En berättelse om drömmar, mardrömmar, konst och besatthet.

 

Credits

Regisör: Sara Cronberg 

Skådespelare: Ana Stanišić, Lilja Fredrikson, Alexander Abdallah, Philip Lithner

Text: Sara Bergmark Elfgren

Scenografi, kostym: Helle Damgård. 

Video: Bombina Bombast

Musik/ljud: Toni Martin Dobrzanski

emp_oscarlilja_webb_0654
emp_oscarlilja_webb_1037
emp_oscarlilja_webb_1538
emp_oscarlilja_webb_1537
bottom of page