top of page
a1c3ffa4-f5c3-50c3-aae2-3aae3c959930.jpeg

LOCAL HERO PART 2, 2017

Detta är den tredje föreställningen i serien om superhjältar och copyrightlagar där Bombina Bombast sedan 2014 utmanat de regler som skyddar kända och älskade karaktärer, kostymer och storylines.

 

Begreppet superhero™ är patenterat av de amerikanska serieförlagen Marvel och DC. I vissa stater i USA är straffet för mord lindrigare än det för otillåten användning av skyddat material. Men vilka lagar kan, eller bör, vi bryta mot för att göra något gott?

 

Hittills har Bombina Bombast i sitt utforskande av superhjältar nästan blivit stämda av Disney (som äger Marvel), svettat sönder tolv Spidermandräkter, turnérat Norden runt och slagits för sina hjältar med sin kännetecknande DIY-estetik, direkta publiktilltal och hisnande uppvisningar i stage-fight. Nu har deras upproriska hjältar tröttnat på att sparka uppåt och vänt tillbaka till rötterna för att bevisa för storföretagen att superkrafter fanns här före copyrightlagarna. Med hjälp av Iliaden berättar de hur Hollywood inte har ensamrätt på moralisk epik med gudalika hjältar. Athena kom före Wonder Woman och toga trumfar cape. Showtime!

Koncept: Emma Bexell & Stefan Stanisic (Bombina Bombast)

På scen: Julie Lindvik, Jerk Ohlson Westin, Andrea Vik, Olof Yassin

 

Med stöd av: Region Skåne, Kulturbryggan, Inter Art Center

Grafisk design: Rebecca Gislén

Stage fighters: Emanuel Lindberg, Lisa Mårtensson, Emma Louise Karlsson, Frida Odeberg, Per-Olof Linus Ask, Elina Säfsten

LocalHero2-2
bottom of page