TextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextrutaTextruta
Att inte passa in är en känsla som alla människor upplevt, oberoende vilken tid och plats man levt i. De flesta av oss väger mellan två personligheter, en som vi visar upp för allmänheten och en som vi har inom oss. I Robert Louis Stevensons klassiska roman ”The Strange Case of Dr Jekyll & Mr Hyde” handlar det om en mans kamp mellan sin goda och onda sida, men när vi i sommar återberättar denna historia i HBTQ- tappning utgår vi från ett annat tidlöst dilemma – att vara oss själva eller passa in i normen.
I det sena 1800-talets England värderas hög kristlig moral över allt annat. Man föds i sin roll och man dör i den, utan att någonsin visa tecken på abnormalitet. Detta gäller inte minst den högt aktade kemisten Dr. Henry Jekyll, en framgångsrik vetenskapsman med allt som en man i hans ställning kan önska sig. En god hustru, karriär, tjänstefolk och en fin bostad i centrala London. Men trots detta så tycks han ha obehagligt nära kontakt med en av stadens mest föraktade män: Mr. Eddie Hyde. När doktorn bestämmer sig för att testamentera sin förmögenhet till denne vulgäre sodomit bestämmer doktorns bäste vän och advokat, Mr. Utterson, för att lösa mysteriet.
Credits
Dramatisering, bearbetning: Mikael Jonsson, Filip Lindkvist
Regi: Mikael Jonsson
Producent: Pontus Liljefors, Adriana Essén
Producentassistent: Riccard Slettengren
Mask & Kostym: Josefine Larsen
Musik & komposition: Ellen Gehlin, Pontus Liljefors
Musikproducent: Laura Caudwell Lindström
Koreografi: Ana Stanisic
Ljus: Michael Baran
Medverkande på scen: Peter Åström, Adriana Aburto Essén, Axel Rydén, Mikael Jonsson, Filip Lindkvist
Framförd på Kulturhuset Stadsteatern under Pride 2012 och på Boulevardteatern