top of page
itscold.png

It's Cold And There's No Music, 2020

Moriska Paviljongen, Malmö, 7 March 2020

Stenkrossen, Lund, 11 Mars 2020

SALT, Oslo, 1 April 2020

Sydhavn Teater, Copenhagen, 5-6 September 2020

En framtid där varje mänsklig interaktion är analyserad in i minsta detalj och styrd till perfektion. Vill vi ha det så? Hur förklarar vi då för en artificiell intelligens vad det innebär att vara människa bortom logiken?

           

It’s Cold and There’s No Music är ett poetiskt verk om robotar, ensamhet och vårt behov av tröst i en värld vi inte vet vart den är påväg styrd av värden vi inte tror på. Två dansare på scen använder motion capture-dräkt för att interagera med en animerad artificiell intelligens. Dräktens data livestreamas till projektioner så att dansarena kan turas om att vara den, prata med den, förklara vad det är att vara människa med alla verktyg de har som konstnärer. Tillsammans skapar de en hyllning till det som är omöjligt att förklara och som vi inte vet exakt vad det är förrän vi förlorat det.  

                 

Titeln är en rad ur en Tom Waitslåt om en ung kvinnas spruckna dröm om lycka. Hon dansar ensam i kylan och utan musik. Kanske låter det ödsligt, men det är så hon uttrycker hoppet hon en gång hade och avståndet mellan det hon sökte och det hon fick. Kanske kan vi hitta något i dansen? 

bottom of page