top of page
ai party.jpeg

AI PARTIET, 2020

Det politiska partiet AI-partiet har öppnat kontor på Unga Malmö Stadsteater. Partiets ledare är inte människa, det är en Artificiell Intelligens! En fantastisk ledare tycker partiet – den förhåller sig opartisk, har en helt faktabaserad hjärna med oändlig kapacitet, och behöver aldrig sova! Men partiet behöver din hjälp och vill att du kommer och berättar för AI:t hur du vill att vår värld ska se ut i framtiden.

Publiken får möta fyra medlemmar av AI-partiet som introducerar sina mål: att överföra publikens tankar kring moral till en Artificiell Intelligens och på så vis demokratiskt skapa en ledare som i framtiden kan förvalta allas behov och drömmar på rätt sätt. Varje publikdeltagare får vara med och skapa den nya ledaren genom att lösa olika problem och svara på frågor.

En samproduktion mellan Bombina Bombast, Festspillene i Nord-Norge och Unga Malmö Stadsteater. Originalkoncept: The Center for Everything (FI), Triage Live Art Collective (GE/AU), Bombina Bombast (SE) och First Kiss Production (NO) .

Tidigare versioner av projektet har visats på Kiasma i Helsingfors, Festpillene i Nord-Norge och Inkonst i Malmö.

På scen: Ana Stålhammar Stanisic, Adam Stålhammar Stanisic och Anders Andersson

Manus EMMA BEXELL

Regi och videodesign STEFAN STANIŠIĆ

Regi SJUR MARQVARDSEN

Video- och interaktionsdesign JESPER BERGER

Scenografi och kostym SVANTE BACK

Programmering HERMAN FREDLUND

Ljus ROBERT CLAESSON

Ljud JOHN CONLON

Mask SIV NYHOLM

EMP_AIpartiet_Skissbilder_6734
IMG_7833
EMP_AIpartiet_Skissbilder_6679
IMG_7818
EMP_AIpartiet_Skissbilder_6698
EMP_AIpartiet_Skissbilder_6412
bottom of page